Menu

пʼятниця, 21 червня 2013 р.

Яблучний пиріг з варенням з чорної смородини


Інгредієнти.

Для пісочного тіста:
200 г муки
100 г вершкового масла
дрібка солі
1 жовток
2 ст.л. води

Для начинки:
3-4 яблука
25 г цукру
25 г вершкового масла
2 ст.л. варення з чорної смородини

1. Муку змішати з сіллю і нарізати туди масло (масло має бути щойно з холодильника). Окремо змішати жовток з водою і додати до мучної маси. Замісити тісто, огорнути його харчовою плівкою і поставити в холодильник.
Примітка. Тісто слід не дуже довго місити, інакше воно стане сірого кольору. В холодильнику тісто має бути хоча б 30 хв. (за цей час можна зробити начинку).

2. Яблука почистити, видалили серцевину і нарізати плястерками.

3. Тісто розкатати в круг діаметром 25см, краї трошки загнути догори, і розкладати яблука навколо, починаючи з країв, і рухаючись до центру.


4. Посипати пиріг цукром і збризнути розтопленим маслом, і пекти при температурі 200 градусів 35-40 хв.

5. Витягнути пиріг, змазати варенням з чорної смородини і пекти ще 5 хв.

Немає коментарів:

Дописати коментар