Menu

четвер, 27 червня 2013 р.

Секрети заварних тістечок

Як я вже казала, я хотіла робити "профітролі з фундуком", але вони не вийшли, і прийшлось зробити звичайні заварні тістечка з заварним кремом. "Профітролі з фундуком" - це заварні тістечка з кремом зі взбитих вершків, які складені на тарілці "гіркою" (як в рекламі Ferrero Rocher) і политі шоколадом за рецептом від Бориса Бурди. Загалом, Борис Бурда дуже доступно розказує, що і як робити, і тут важко помилитися. Але в даному рецепті все було з точністю до навпаки! Суть заварних тістечок полягає в тому, щоб розтопити масло з водою, довести до кипіння, всипати муку, і швидко все взбити, щоб маса загусла. Тоді додати яйця і перемішати. Тісто повинно бути таке, щоб якщо його набрати ложкою, то воно буде мати вигляд кульки, і не повинно розтікатися. Одним словом, розтопила я масло у воді, довела до кипіння, всипала муку, взбила. Тісто загусло! Супер! Читаю далі: "...додати взбиті яйця і перемішати...". Окремо взбила яйця, перемішала - вийшла така собі юшечка... І що мені з тим робити - невідомо! В результаті, прийшлось це все вилити, бо воно нікуди не годиться.
Тоді взяла я зовсім інший рецепт - самих звичайних заварних тістечок, які, до речі, майже нічим не відрізняються від "профітролей", тільки пропорція трошки інша, а інгредієнти всі ті ж самі. Виявляється, що все я робила правильно, тільки яйця треба було додавати не взбиті, а трошки розтерті! Також, варто почекати 10 хв. перед додаванням яєць, щоб маса трошки охолола. І це ще не все! Перед випіканням тісто треба загорнути в поліетиленовий пакет, злегка присипаний мукою і охолоджувати протягом 30 хв. - Борис Бурда про це жодного слова не пише!
Ось так - був у мене хороший урок! Багато- чого дізналась і навчилась! Сподіваюсь, і вам дана інформація колись пригодиться.

2 коментарі:

  1. O, ce cikavuj recept! V mene byv recept, de jajcia treba dodavatu po odnomy, retelno vmishyjychu kozhne. Ale zadovgo misutu ne mozhna, shchob povitria z tista ne vujshlo, bo todi tistechka vujdyt derev"jani :)

    ВідповістиВидалити
  2. Це цікаво. Моя мама теж по одному додає. А тут треба вводити порціями, поступово, але в розтертому вигляді.

    ВідповістиВидалити