Тістечка з ягодами або фруктами (ще точно не вирішила) складаються з бісквітного тіста, крему, ягід чи фруктів, і ще щось потрібно зверху придумати - для смаку чи просто для краси.
Спочатку вирішила почати з бісквіту, оскільки від нього залежить 80% успіху. Для цього я склала 4 різні пропорції інгредієнтів, причому останню хочу зробити двома способами взбивання - відповідно, тому і буде спроба № 1, 2, 3, 4 і 5. Цілком реально зробити їх за один вечір - мені пішло на це 1-1,5 години часу, оскільки я робила кожну спробу не на повний рецепт, а в розрахунку на одне яйце.
Отже, спроба № 1 непогана, але не дуже солодка, і від того бісквіт трошки вийшов прісний. Спроба № 2 - занадто мучна і забита - забагато муки! № 3 - смак не прісний, злегка солодкавий, тісто не забите, але мені не сподобалось те, що під час взбивання яйця не дуже добре піднялися. Не додаавайте до яєць занадто багато цукру - маса не стане від цього пишнішою. Хоча, сам бісквіт добре піднявся, і попробувавши його на наступний день, хочу сказати, що якщо його використовувати для торта, перемазавши кремом, то він буде мега-смачний і пухкий.
Спроби № 4 і 5 я робила за одною і тою самою пропорцією рецепту, лише за однією відмінністю - № 4 взбивала міксером, а № 5 спочатку вручну на паровій бані, а потім міксером. Візуально взбита маса краща у №5, але на спечених виробах суттєвої різниці немає. Найпухкішим вийшов №4, і його ідеально застосовувати для тістечок, оскільки тістечка - це не те, що буде довго стояти - їх з'їдять миттю, особливо з кремом... і фруктами... мммммм.......
Отже, експерименти з бісквітним тістом закінчено для цього рецепту. У наступних спробах варто експериментувати над кремом і фруктами, хоча я думаю, що фрукти сюди будь-які підійдуть, а поливку чи глазур для потрібно підбивати індивідуально.
Немає коментарів:
Дописати коментар