Ця помадна глазур відрізняється від помадної глазурі із маршмеллоу тим, що замість жувального зефіру туди додається справжній желатин. У мене спрощений рецепт цієї глазурі (без гліцерину, глюкози і ще одного компонента, який у нас не продається, і його важко купити).
Ця помадна глазур використовується для виготовлення квітів, і вона дуже швидко сохне, і після засихання стає повністю твердою і добре тримає форму.
Інгредієнти:
5 ч.л. желатину
2 ч.л. вершкового масла
400 г цукрової пудри
1. Желатин насипаємо у ємність (наприклад, кружку), заливаємо водою на 2-3 см більше за рівень желатину у ємності, і залишаємо, щоб він набух.
2. Для парової бані кип'ятимо у баняку воду. Беремо інший, менший банячок, викладаємо туди набухший желатин і додаємо масло. Тримаємо на паровій бані, постійно помішуючи, поки желатин повністю не розпуститься, а масло не розтопиться. Усі комочки, які ви залишите не розтопленими будуть у вашій глазурі і їх буде дуже добре видно на готовому виробі (наприклад, на квітці). Тому тут добре постарайтеся, щоб нічого не було.
3. Наберіть 100-150 г цукрової пудри у глибоку ємність, вилийте туди розпущений желатин і дуже швидко перемішайте.
4. Решту цукрової пудри висипте на робочу поверхню, на неї викладіть замішаний желатин з пудрою, і починайте вмішувати всю решта цукрову пудру. Не додавайте більше, ніж 400 г цукрової пудри (загалом), бо зайва пудра вам також вмішається у масу, але під час ліплення квітів помадна глазур постійно буде кришитися - ви не зможете з нею працювати.
5. Замішану помадну глазур добре загорніть у харчову плівку, і покладіть у контейнер, закривши кришкою, щоб не було доступу повітря. Дайте масі відпочити (десь 2-3 години), а тоді можете починати з нею працювати.
Немає коментарів:
Дописати коментар