Інгредієнти.
Для здобного тіста:
125 мл молока
15 г свіжих дріжджів
275 г муки
25 г вершкового масла
дрібка солі
40 г цукру
1 яйце
Для начинки:
250 г чорниці
100 г румбамбару
4 ст.л. цукру
цукрова пудра для посипки
1. Замісити опару. Для цього змішати тепле молоко, дріжджі (я використовувала 1,5 ч.л. сухих дріжджів) і 2 ст.л. муки. Накрити рушником або харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 30 хв.
2. Окремо в миску насипати муку, нарізати масло, і пальцями розтерти в крихту. Додати цукор і сіль, перемішати.
3. До мучної маси додати яйце і опару, і замісити тісто. Після того, як змішалися всі інгредієнти, місити десь 5 хв, щоб тісто відставало від рук. Тоді накрити миску з тістом рушником або харчовою плівкою і посавити в тепле місце на 30 хв.
4. Ще раз вимісити тісто і вистелити ним бритванку. 1/2 порції тіста розрахована на бритванку діаметром 25 см. У мене була одна бритванка - 30 см, а друга - 18 см. Накриваємо форму з тістом рушником і кладемо ще раз в тепле місце на 20-30 хв. В мене цього разу тісто було менше часу в теплому місці - час, поки я мила і злегка обсушила ягоди, а також чистила і нарізала румбамбар.
5. Розкласти начинку, посипати цукром і пекти 30 хв. при температурі 180 градусів.
Примітка. У мене було багато чорниці, і я дала її у три рази більше, ніж написано в рецепті по принципу "багато ягід не буває". Насправді, не варто так робити. Звичайно, пиріг я цим не зіпсувала, і він був дуже смачний, але ягоди дали багато вологи (соку) і тісто трошки промокло де-не-де. Крім цього, потрібно трошки більше відступати від країв, бо знову ж таки, ягоди розтікаються, і в моєму випадку, вимазали мені всю духовку (якби знала, то підстелила б на дно духовки якусь фольгу чи що). А так, то обидва пироги дуже смачні (і саме тісто смачне) - їх можна ще робити з вишнями або червоною смородиною.
Немає коментарів:
Дописати коментар