Інгредієнти.
2 баклажани
2 цукіні (або кабачки)
4 помідори
1/4 або 1/2 червоного перцю чілі
кілька листочків петрушки
1 зубчик часника
3 ст.л. оливкової олії
сіль, перець
Для соусу:
4 помідори (або 300 г консервованих помідорів)
1 цибуля
1 болгарський перець
2 ст.л. оливкової олії
0,5 ч.л. цукру
сіль, перець
дрібка петрушки або свіжого базиліку
1. Баклажани помити і нарізати кільцями. Посолити і залишити на 30 хв., щоб вони пустили сік і віддали гіркоту.
2. Промити баклажани. Нарізати кільцями цукіні і помідори (якщо помідори великі, як у мене, то можна їх нарізати півкільцями або четвертинками).
Робимо соус.
3. Наріжте дрібними кубиками цибулю і болгарський перець. На помідорах зробіть хрестоподібний надріз, обдайте кип'ятком і зніміть шкірку. Тоді наріжте їх також кубиками (за бажанням помідори можна не різати кубиками, а змолоти в блендері).
4. На оливковій олії підсмажте цибулю до золотистого кольору. Тоді додайте болгарський перець і тушкуйте 5 хв. Додайте помідори, сіль, перець, цукор і петрушку або базилік. Тушкуйте на маленькому вогні 15 хв. зрідка помішуючи.
5. Половину соусу викласти у термостійку форму для випікання (у мене кругла керамічна, але може бути і квадратна чи прямокутна). Тоді викласти на нього овочі: баклажан - кабачок - помідор - баклажан - кабачок - помідор і т.д.
7. Вийняти з духовки, дати настоятися 10 хв., і подавати, поливши тим соусом, що залишився.
Хоча і обидва "рататуї" дуже смачні, але як на мене, печений ще смачніший, ніж тушений, і крім того, він виглядає більш естетично. Дуже гарна страва, коли приходять гості. Смачного всім!
Немає коментарів:
Дописати коментар