Сторінки
четвер, 4 липня 2013 р.
"Рататуй"
Інгредієнти:
1 баклажан
2 ст.л. олії
1 цибуля
2 кабачка
2 болгарських перці
1-2 зубчика часника
1 ст.л. петрушки
400 г консервованих помідорів
сіль, перець
1. Баклажан (можна брати 1 великий або 2 менших) нарізати кільцями, добре посолити і залишити на 20 хв., щоб він пустив сік і віддав гіркоту. Після цього добре його промити.
2. Підсмажити цибулю, нарізану кільцями або півкільцями, на олії 2хв. Додати баклажани і ще смажити, доки цибуля не стане злегка золотистою.
3. Тоді додати нарізані кільцями кабачки і болгарські перці (у мене кабачки були дуже великі, тому я їх нарізала півкільцями; і на жаль, болгарські перці я мала жовтого кольору - червоні виглядають набагато краще, як каже Юлія Висоцька: "додають кольору страві", але на смак не впливають). Тушити 5-7 хв.
4. З помідорів зняти шкірку і нарізати кусочками. Додати їх до овочевої маси разом з часником і зеленню. Посолити, поперчити, і тушити на маленькому вогні 20-25 хв.
Примітка. В даному випадку, я роблю по-іншому. В такий час, коли є свіжі кабачки і баклажани, то так само на базарі і сезон помідорів. Тому я консервованих не купляю, а беру свіжі. Роблю на них хрестоподібний надріз, обшпарюю кип'ятком і знімаю шкірку.
Крім того, разом з помідорами додаю зелень, сіль і перець. Тушкую 5 хв. Тоді додаю видавлений через часникодавку часник, 1 ст.л. майонезу і 1 ст.л. сметани, перемішую і тушкую ще 5-7 хв. Не більше! Інакше овочі стануть занадто розвареними.
Цей рецепт взято з кулінарної книги від Бориса Бурди. Звичайно, цей рататуй відрізняється від того, який робила мишка в мультику "Рататуй" - там овочі накладались слоями і запікались в духовці. Очевидно, є різновидності рататуй, так само, як і , наприклад є торт "Захер" - два шоколадні коржі, і між ними абрикосовий джем, а є такий, що джем додається прямо в тісто, і одним суцільним куском випікається.
Цей рататуй дуже смачний, в нас всі його люблять - раджу і вам спробувати!
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
обов'язково спробуємо))) бо в мене інакший рецепт (якраз такий, що запікається), тому буде дуже цікаву зготувати за твоїм
ВідповістиВидалитиЗаходь сьогодні в гості - і попробуєш )) Я ще буду пекти кілька різновидностей смаків бізе для своєї кулінарної книги - треба дегустаторів! )))
ВідповістиВидалити