Menu

субота, 28 вересня 2013 р.

Помадна глазур з маршмеллоу (мастика з жувального зефіру)

Інгредієнти:

200 г маршмеллоу (жуального зефіру)
50 г вершкового масла
250 г + до 50 г цукрової пудри

1. Змастіть вершковим маслом глибоку ємність, яку можна помістити у мікрохвильову піч, і висипте туди маршмеллоу і вершкове масло.


2. Поставте ємність у мікрохвильову піч на 2-3 хв. Маршмеллоу повинно почати підніматися і збільшитися в об'ємі.

Порада: уважно дивіться через вікно мікрохвильової печі, на скільки піднімається маршмеллоу, бо якщо вчасно не натиснути "стоп", то у вас вся мікрохвильова піч буде в зефірі.
3. Тоді добре перемішайте дерев'яною лопаткою до однорідної маси.


4. Додайте половину цукрової пудри (125 г) і швидко перемішайте.


5. Решту цукрової пудри (125 г) висипте на робочу поверхню, і викладіть на неї масу. Обережно, щоб маса не порозтікалася за межі цукрової пудри, інакше її доведеться віддирати від робочої поверхні. Дайте трошки вистигнути (15 хв.).


6. Тоді помаленько починайте вмішувати всю цукрову пудру. Починайте з зовнішніх країв - загортайте їх до середини. Таким чином маса не буде прилипати вам до рук. Коли маса буде вимішана, загорніть її у харчову плівку і дайте постояти десь 1-2 год. Перестати вимішувати потрібно тоді, коли буде вмішана вся цукрова пудра, але до того моменту, як вона почне приставати до рук. Згодом ви будете відчувати, коли треба зупинитися.






7. Маса повинна бути повністю холодна. Тоді висипайте по-трошки цукрової пудри (тих 50 г), і починайте добре вимішувати мастику. Можливо вам піде менше, ніж 50 г пудри. Мастика повинна бути така, як пластилін - еластична, і з нею повинно бути легко працювати.
Все - тоді з неї можна або ліпити, або додати якогось кольору, а тоді - ліпити що завгодно!

Немає коментарів:

Дописати коментар