Menu

неділя, 8 грудня 2013 р.

Гірлянди з пряників


Мені завжди дуже подобалось, коли на ялинці, крім іграшок, висить ще щось таке, що можна з'їсти. Окрім цукерок, які традиційно вішають на ялинку, можна ще повішати спечені пряники. Їх можна повипікати різної форми і вони лише доповнять святковий настрій. В мене ідея була в тому, щоб добре виділити контури пряників і підвісити їх на стрічці.
Перш за все момент підвішування варто передбачити заздалегідь, і перед випіканням в кожному прянику зробити отвори, через які має проходити стрічка. Якщо пробувати робити отвір на вже спечених пряниках, то вони тріснуть,  адже спочатку пряники тверді, а вже потім починають м'якнути. Коли пряники спеклися і охололи, то можна їх починати розмальовувати білою масою зі взбитого білка з цукровою пудрою. Спочатку я обводила контур кожного пряника, а потім малювала різні узори, які тільки мені спадали на думку. Тоді взяла червону стрічку, порізала її на невеликі відрізки, і перепхала через зроблені в пряниках отвори. На кінці зав'язала бантик і повішала на ялинку.
Щоб зробити цілі гірлянди з пряників, їх потрібно з'єднувати стрічкою по кілька штук. Виглядає це все дуже гарно, і коли приходять гості, особливо якщо є дітки, то вони можуть собі підійти до ялинки, вибрати пряник, який їм до вподоби, і з'їсти його. В нас минулого року так і було :)

Немає коментарів:

Дописати коментар