210 мл сметани
200 г копченого лосося
4 ч.л. червоної ікри
гілочки укропу
Для оладок:
250 г картоплі
60 мл гарячого молока
40 г муки
2 яйця + 1 яєчний білок
2 ст.л. жирних вершків
25 г вершкового масла
Для заправки:
120 мл олії
2 ст.л. соку лимона
Спосіб приготування.
1. Картоплю помийте, почистіть та наріжте однаковими кубиками. Зваріть її у підсоленій воді (20 хв.). Злийте всю рідину, додайте гаряче молоко та потовчіть у пюре. Остудіть.
2. До картопляного пюре додайте муку, вершки, яйця та білок, і перемішайте.
3. Смажте оладки на вершковому маслі з обох сторін по 2 хв. до золотисто-коричневого кольору. Підсмажені оладки викладайте на паперовий рушничок, щоб він забрав зайвий жир.
4. Для заправки. Взбийте олію з соком лимону. Приправте до смаку (посоліть).
Примітка. Краще взяти 1/2 або навіть 1/3 пропорції олії та соку лимону, бо в мене дуже багато залишилося.
5. Розкладіть на тарілці картопляні оладки, покладіть на них сметану та тоненько нарізаний лосось. Збризніть сумішшю олії з лимоном, посипте червоною ікрою (у мене - без ікри) та укропом.
Немає коментарів:
Дописати коментар