Навіть не знаю, з чого почати... Справа в тому, що я вирішила зробити цей джем зовсім іншим способом. Перші три рази для того, щоб він загуснув, я використовувала "Желфікс", і це мене дуже сильно непокоїло, адже в кулінарній книзі рецепти повинні бути без використання консервантів. Все повинно бути приготоване максимально природнім шляхом. Таким чином, я вирішила піти іншим шляхом: звернулася до літератури, і виявилося, що у шкірці лимону, а саме у білій його частині ціла купа пектину, і джем загустіває ще краще, ніж за допомогою використання готового штучного загусника.
Так я і зробила. І до того ще збільшила кількість цукру вдвічі. Вийшло так: джем став занадто солодкий - не треба було збільшувати кількість цукру, або принаймні не настільки. Крім того, чути гіркотою - треба її позбавитися. І, напевно, переварила, бо джем став трошки оранжевий.
Одним словом, так старалась, так старалась... і вже дійшла до якогось більш-менш бажаного результату, і... доведеться починати все спочатку! Ось така перша невдача! Але, як говориться, краще пізно, ніж ніколи! Виправимо! ))
Немає коментарів:
Дописати коментар