Menu

середа, 18 червня 2014 р.

"Павлова" з літніми ягодами

Рецепт з кулінарного журналу "Saveurs".
Інгредієнти:
3 яєчних білка
90 г цукру
90 г цукрової пудри

Для начинки:
200 мл жирних вершків (30-33%)
2 ст.л. маскарпоне
20 г цукрової пудри
1 стручок ванілі
літні ягоди (клубніка, малина, суниця, чорниця)

Спосіб приготування.

1. Зробіть підготовчі роботи.
Вистеліть бритванку пергаментом та за допомогою простого олівця та круглої форми для печива намалюйте 6 кругів діаметром 7 см. Переверніть пергамент намальованою стороною донизу.
Також, підготуйте кондитерський шприц з великою зубчастою насадкою.
2. Взбийте яєчні білки в круту піну, поступово додаючи цукор та цукрову пудру. Білки мають бути дуже добре взбиті, інакше у вас нічого не получиться. Для певності можна додати дрібку солі (тоді білки добре взіб'ються), або просто довго взбивати на великій швидкості.
3. Наберіть взбиті білки в кондитерський шприц. Обведіть намальовані круги та трошки заповніть серединку (не повністю, бо дно не повинне бути товстим). Тоді за допомогою випуклої сторони столової ложки розрівняйте білки по поверхні. Круговими безперервними рухами вижміть три слої білкової маси - так, щоб вийшла "корзинка".
 Зробіть 6 таких "корзинок", а з тієї маси, що залишилась можете зробити між ними невеличкі кульки-бізе.
 4. Пекти 20 хв. при температурі 120 градусів, а потім потрібно зменшити температуру до 80 градусів та пекти ще 3 год.
5. Взбийте вершки (як взбити вершки?). Тоді, взбиваючи, додайте маскарпоне, цукрову пудру та ваніль.
6. В кожну корзинку покладіть крем, а зверху ягоди - у мене клубніка і суниці.
Дуже смачно, навіть для тих, хто не дуже любить бізе.
Зберігати в холодильнику. Після того, як тістечка трошки постоять в холодильнику, бізе натягує вологості і легко ріжеться ложкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар