Рецепт від Бориса Бурди.
Інгредієнти:
4 великі картоплі
25 г вершкового масла
1-2 ст.л. молока
сіль, чорний мелений перець
петрушка (для прикрашання)
Начинка з сиру і цибулі:
2 стебельця зеленої цибульки
50 г сиру чеддер
Начинка з бекону і грибів:
25 г вершкового масла
4 кусочки бекону
50 г шампіньйонів
2 помідори
2 яйця
Начинка з лосося:
60 г лосося
2 ст.л. майонезу
1-3 ст.л. томатного кетчупу
сіль, мелений чорний перець
Спосіб приготування:
1. Картоплю помийте, проколіть вилкою в кількох місцях та випікайте 1 год. при температурі 200 градусів. Я цей рецепт робила не з 4 шт. картоплин, а з 16-ти, і відповідно, збільшила кількість інгредієнтів кожної начинки.
2. Розріжте картоплю пополам, виберіть ложкою м'якоть, та зробіть з неї картопляне пюре, додавши вершкове масло, молоко, сіль та перець.
3. Для начинки з сиру і цибулі.
Зелену цибульку підсмажте та маслі. Окремо натріть на грубій терці сир (можна взяти будь-який жовтий твердий сир, не обов'язково чеддер). До 1/3 картопляного пюре додайте підсмажену цибулю та половину натертого сиру, перемішайте, і нафаршируйте половинки картоплин. Зверху посипте сиром, що залишився. Покладіть у гарячу духовки, поки сир не розплавиться.
4. Для начинки з бекону і грибів.
Підсмажте на вершковому маслі нарізані бекон і шампіньйони 5 хв. (я смажила трошки довше, щоб гриби підрум'янились). Тоді візьміть трошки менше 1/2 картопляного пюре, що залишився, нафаршируйте ним половинки картоплі, зверху викладіть підсмажені бекон з грибами і помідори, нарізані кубиками (у мене без помідорів, бо я про них просто забула).
Після цього наберіть в кондитерський мішок трошки картопляного пюре та зробіть "розочки" чи "кульки" навколо отвору кожної половинки, і туди залийте злегка взбите яйце. Я цього не робила, бо не мала часу. Якщо ви теж не плануєте цього робити, то яйця вам не знадобляться, інакше вони порозтікаються так само, як і в мене, бо немає стінок, в яких вони б затримались.
Запікайте в духовці до готовності - 5-7 хв.
5. Для начинки з лосося.
Маленькими кубиками наріжте лосось, додайте його до картопляного пюре, що залишилося. Додайте туди кетчуп, майонез, сіль, перець, і перемішайте. Нафаршируйте картопляні половинки та запікайте 5 хв.
Немає коментарів:
Дописати коментар