Для яблучного пирога у мене є дуже смачний рецепт пісочного тіста, виведений мною ще для вишневого пирога, лише з додаванням невеликої кількості цукру. Тому у спробах №1,2,3,4 я зробила акцент на яблука, а точніше на тому, у якому вигляді їх давати в пиріг. Для цього я умовно розділила пиріг на 4 частини, і в одну частину поклала яблука, нарізані кубиками, в другу - пластинками, в третю - кубиками, але тушені, і в четверту - кубиками тушені, але тісто попередньо посипала сухарями. Спекла. Зробила собі каву з молоком і нарізала по кусочку кожної частинки. Пробую перший - мммм..... ням-ням! Пробую другий - щось не відчула різниці. Знову перший і другий - ніякої різниці. Пробую третій - такий самий, четвертий - такий самий! Я в шоці!
Офіційно заявляю, що немає значення, як нарізані яблука, чи сирі, чи тушені - на смак це не впливає. Але це зауваження не є однозначне, бо є різні види яблучних пирогів - відкриті, закриті, багато яблук, мало яблук і т.д. Як би там не було, все-таки яблука краще давати тушені, а не сирі, бо при додаванні різних пряностей під час тушення, вони розприділяються рівномірно, а якщо сирі яблука, наприклад, посипати корицею, то десь її попаде більше, десь - менше, а десь взагалі не буде. Хоча і на смак це не впливає, але естетичного вигляду не має. Отже, для подальших експериментів залишаємо спробу №3. Наступного разу хочу спробувати додавання різноманітних пряностей. Крім того, варто трошки зменшити температуру або чимось накрити пиріг, бо він трошки підгорів по краях.
Немає коментарів:
Дописати коментар