Сторінки
понеділок, 19 серпня 2013 р.
Горіхові шарлотки з абрикосами
Інгредієнти
60 г вершкового масла (кімнатної температури)
50 г коричневого цукру
9-10 шт. абрикосів
Для ванільного соусу:
1/2 палочки ванілі (або дрібка ваніліну)
250 мл жирних вершків
3 жовтки
3 ст.л. цукру
Для тіста:
75 г вершкового масла (кімнатної температури)
50 г цукру
115 г муки
75 г смаженого і подрібненого фундука
5 ст.л. розігрітого абрикосового джему
Для ванільного соусу.
1. Вершки з ваніллю доведіть до кипіння.
2. Взбийте жовтки з цукром.
3. Якщо ви використовували палочку ванілі, то заберіть її. Тоді взбиваючи введіть вершки в жовтки тоненькою струєю.
4. Поставте крем назад на плиту, і варіть, постійно помішуючи, доки крем не загусне (орієнтовно 5-7 хв.). Не варіть надто довго, бо крем почне згортатися.
5. Тоді процідіть крем через ситечко, накрийте посудину кришкою і остудіть.
Робимо начинку.
6. Розітріть масло (60 г) з коричневим цукром.
7. Візьміть 6 порційних термостійких формочок, і розприділіть розтерте масло по дну кожної форми.
8. Абрикоси наріжте товстими дольками і також розприділіть у кожній формі.
Примітка. У мене було 9 абрикосів, а мені не вистачило заповнити 1,5 форми. Добре, що в холодильнику були ще персики, і прийшлось розрізати 1 персик, щоб заповнити всі форми до кінця. Одразу скажу, що з персиками цей рецепт не такий смачний, як з абрикосами. Тому краще мати кілька абрикосів у запасі. Напевно, 11-12 шт. буде якраз.
Для приготування тіста.
9. Розітріть масло з цукром.
10. Продовжуючи розтирати, введіть муку і горіхи. Замісіть тісто.
11. Розділіть тісто на 6 частин, сформуйте з них круги на діаметр форми, і накрийте ними зверху абрикоси, добре їх притиснувши. Випікайте 20-25 хв. при температурі 200 градусів.
12. Розлийте соус по тарілках. За допомогою кондитерського шприца зробіть теплим абрикосовим джемом на соусі коло або крапки. Тоді за допомогою зубочистки зробіть різні розводи по джему. Акуратно відділіть ножем корж від країв форми, і переверніть її над серединою тарілки, щоб шарлотка випала.
Можна робити різні візерунки. Я придумала 3 (1 з книжки, і 2 - мої), а також можна просто покласти шарлотку на тарілку і просто полити її зверху ванільним соусом і абрикосовим джемом.
Цей рецепт - на 5+! Дуже смачний. Особливо цей корж.... і крем... а все разом.. Ну, просто слів немає. Дуже смачно!
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар