Menu

середа, 7 серпня 2013 р.

Запіканка з чіабатти


Інгредієнти

125 г вершкового масла (кімнатної температури)
4 зубчика часнику
2 чіабатти
4 кусочка копченого бекону
3 яйця
600 мл молока
мелений чорний перець
125 г сиру горгонзола

1. Наріжте чіабатту кусочками товщиною 1 см.

2. Витисніть часник у масло і добре разом розітріть. Намажте часниковим маслом чіабатту з обох сторін і розкладіть її у вогнетривкій великій формі в такий спосіб, як показано на малюнку.


3. Наріжте бекон невеликими смужками і підсмажте його. Посипте ним чіабатту.

4. Взбийте яйця з молоком, полийте сумішшю чіабатту, і дайте постояти 5 хв., щоб заливка впиталась.


Примітка. Заливати яєчно-молочну масу потрібно порціями, в три заходи, роблячи паузи на 2-3 хв., щоб маса добре впиталась кожного разу. Крім того, як на мене, то краще робити меншу кількість яєчно-молочної маси - наприклад, 2 яйця і 400 мл молока, або ще краще - 1 яйце і 200 мл молока. Бо по рецепту так виходить, що половина чіабатти залита молоком з яйцем, і вона мокра по завершенні приготування, а та частина, в яку просто впиталась заливка, тобто, верхня частина, дуже смачна і хрумка.
5. Посипте чіабатту зверху розкришеним сиром горгонзола і випікайте 20-25 хв. при температурі 200 градусів.

Подавайте одразу ж.

Немає коментарів:

Дописати коментар