Спробу №6 я повторила для того, щоб мати з чим порівнювати смаки. У спробі № 8 я додала (до пряності №6) щіпку гвоздики. Попереднього разу я додала занадто велику її кількість - на 1/3 яблучного пирога 1/4 ч.л. Смак пирога тоді вийшов якийсь ніби перчений. При цьому, я все ж хотіла переконатися, що гвоздика мені не підходить, давши всього дрібку, зрозуміла, що все-таки вона псує смак. Отже з гвоздикою питання закрите - вона зайва! У спробі №9 (до пряності №6) я додала трошки лимону. Вийшло взагалі супер! Перед тим пиріг був дуже смачний, але яблука були досить солодкаві, хоча це і не було недоліком, а навпаки було дуже смачно. Але конкретно лимон згладив цю солодкавість, і в поєднанні зі всіма решта компонентами, які додаються до яблук, зробив смак справді неповторний. Я сама добре не знала, які мають бути яблука на смак, але спробувавши порцію №9, зрозуміла - оце воно! Це якраз те, чого мені не хватало.
Ще один раз спробую спекти цей пиріг, щоб спробувати, чи дати більше лимону, але думаю, що і така кількість як у спробі №9 - цілком достатня.
Немає коментарів:
Дописати коментар