Інгредієнти:
400 г філе яловичини
150 г бекону
150 (а краще 50) г шпинату
150 (а краще 50) г чорносливу
100 (а краще 50) г кураги
сіль
мелений чорний перець
масло вершкове
Для соусу:
300 мл вершків (10% жирності)
1/2 ст. білого сухого вина
сіль
спеції за смаком
Спосіб приготування:
1. М'ясо нарізати поперек волокон стейками товщиною 1 см, і добре відбити. Бекон нарізати тоненькими полосками.
2. Чорнослив і курагу залити теплою водою. Тоді чорнослив, курагу і бекон порізати на маленькі шматочки та перемішати.
3. Відбитий стейк яловичини посолити, поперчити, покласти на нього шматок бекону, і викласти начинку.
Примітка. По рецепту начинки є забагато. Я давала її у кожний рулет дуже щедро, і в мене 1/3 лишилася.
Крім того, я би не дуже щедро її накладала на м'ясо, бо дуже чути і курагу, і чорнослив - це псує смак.
4. Обережно загорнути у рулет і закріпити краї зубочисткою (однією чи двома).
5. Повторити процедуру зі всією яловичиною, та обсмажити рулети на вершковому маслі. У рецепті потрібно смажити 3 хв., але на мою думку, треба довше, щоб м'ясо добре просмажилось.
6. Для соусу. До соку, який виділився під час смаження рулетів, додати вершки та, помішуючи, влити вино. Посолити та додати спеції за смаком, і варити на маленькому вогні до загустіння. Я варила десь 20 хв., і в мене соус не загустів. Тому для досягнення потрібного ефекту, я б додала до соусу 1 ст.л. крохмалю - тоді соус точно загусне.
7. Після цього покласти попередньо просмажені рулетики у соус та тушити під кришкою 5 хв.
Подавати можна картоплею або овочами.
Немає коментарів:
Дописати коментар