Menu

понеділок, 23 лютого 2015 р.

Куряча зупка з лимоном

Інгредієнти:

2 курячі грудки
600 мл курячого бульйону
1 морква
1 стебельце селери
2 ст.л. довгозернистого рису
цедра і сік 1/2 лимона
2 стебельця цибулі
2 ст.л. петрушки
сіль, мелений чорний перець
1 ст.л. підсмажених мигдальних хлоп'їв

Спосіб приготування.

1. Зваріть бульйон на курячих грудках (я варила бульйон з однієї курячої грудки і одного кусочка домашньої курки - так бульйон вийшов наваристий і смачний. З двох курячих грудок він такий не вийде, тоді можна додати ще курячий кубик). Регулярно знімайте пінку, щоб бульйон був прозорий. Куряче м'ясо витягніть та відкладіть в сторону.
В киплячий бульйон покладіть нарізані кубиками моркву та стебельце селери, а також рис. Зменшіть вогонь та варіть 10 хв.
2. Тоді куряче м'ясо поріжте, покладіть також в бульйон і варіть ще 15 хв. - овочі мають бути зварені.
3. Зелену цибульку та петрушку дрібно наріжте та додайте до зупи разом з соком і цедрою лимона, посоліть та поперчіть.
4. Розлийте зупу по тарілках, зверху трошки посипте петрушкою та мигдалевими хлоп'ями, і подавайте.



Немає коментарів:

Дописати коментар