Menu

вівторок, 3 березня 2015 р.

Лимонний джем - спроба #6

Давно вже не робила нової спроби лимонного джему. Думала, зроблю паузу, і на "свіжу голову"  все вийде. Але ні! Пробувала зробити його у вузькій і глибокій посудині, а не у широкій, і в результаті вийшло забагато рідини іджем не загус. Тепер цей лимонний сироп можна хіба що до чаю додавати замість лимону. Крім того, чомусь мені захотілось дати до лимонів одну скибку апельсина. Не знаю, чому?! Цікаво було, як вона вплине на смак. Результат - не дуже позитивно. Апельсинка явно зайва. І взагалі, в мене виходить мутний джем жовто-гарячого (майже оранжевого) кольору. А я собі уявляю його прозорим та яскраво жовтим. Ну, і не таким концентрованим на смак. Можливо, варто почитати, яка різниця між джемом і конфітюром. Можливо, те, що я собі уявляю, зовсім не джем, і тому він у мене не виходить. Ну що ж, потім напишу, що я довідалася.

Немає коментарів:

Дописати коментар