Інгредієнти:
250 г муки
20 г дріжджів
50 г вершкового масла
50 г цукру
1 яйце
1 яєчний жовток
150 г домашнього сиру
1/2 ст. молока
олія для смаження
цукрова пудра для посипки
Спосіб приготування.
1. Молоко трошки підігрійте, додайте дріжджі та 1 ст.л. цукру. Перемішайте та поставте в тепле місце на 40 хв., щоб підійшла опара.
2. Масло, цукор, жовток і яйце розтерти, додаючи по ложці перетертий через сито домашній сир.
Примітка. Насправді, сиру можна додати більше, бо я робила все по рецепту, і тих 150 г сиру в пампушках майже не чути.
3. До масляно-яєчної маси додайте розведені у молоці дріжджі та муку, і замісіть тісто. Викладіть його на посипану великою кількістю муки поверхню.
4. Густо посипаючи мукою, розкатайте тісто. Тісто саме по собі дуже пухке, тому, щоб воно не прилипало до рук, потрібно давати багато муки. Але муку не потрібно вмішувати в тісто, бо тоді пампушки вийдуть "забиті", а просто присипати тісто зверху і слідкувати, щоб скалка не прилипала. За допомогою стакану повирізайте пампушки. Я вирізала і форму пампушка, і форму пончика (з діркою всередині).
5. Перекладіть пампушки на посипаний мукою рушник та залишіть на годину, щоб підійшли.
6. У каструльці розігрійте велику кількість олії та смажте пампушки з обох сторін. Викладайте посмажені пампушки на паперові рушнички, щоб вони впитали зайвий жир.
Поки пампушки гарячі, перекладіть їх на святкову тарілку та посипте цукровою пудрою.
І подавайте!
Немає коментарів:
Дописати коментар