Рецепт з кулінарного журналу Saveurs. Одразу скажу, що рецепт - на любителя. Мені він зовсім не сподобався, він занадто прісний на смак, і там досить яскраво виражений смак кінзи, а я кінзу не дуже люблю. Але, можливо, комусь цей рис прийдеться по душі.
350 г тайського рису
2 яйця
1 качан броколі
400 г свинини
1 зубчик часнику
кілька гілочок кінзи
2 ст.л. рубленого арахісу
2 ст.л. соєвого соусу
1 ст.л рибного соусу
1/2 ч.л. цукру
2 ст.л. олії
мелений гострий перець
Спосіб приготування.
1. М'ясо нарізати маленькими кусочками, полити рибним соусом (я брала рибний бульйон) та 1/2 соєвого соусу. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою та покладіть в холодильник.
2. Броколі помити та розібрати на маленькі суцвіття. Часник почистіть на наріжте дрібними кубиками. Окремо зваріть рис на пару, або у воді протягом 10 хв. Зайву рідину злийте.
3. На сковороді нагрійте олію та підсмажте часник. Тоді часник викладіть на окрему тарілку (він не знадобиться, але я в кінці додала його до готового рису і перемішала). Вкладіть на сковорідку рис та нагрійте його, вибите туди яйця та швидко перемішайте. Покладіть м'ясо та підсмажуйте до готовності.
Я б порадила м'ясо окремо трошки підтушити, а тоді додати до рису, бо воно трошки жорстке.
4. Влийте решту соєвого соусу, покладіть цукор, броколі, кінзу та перемішайте. Страву подавайте гарячою, посипавши рубленим арахісом та приправивши гострим перцем до смаку.
Немає коментарів:
Дописати коментар