Але, по пунктах можу плюс-мінус розказати, як я її робила. Ну, і це буде підказка того, як не треба робити :)
Спочатку я роздрукувала на папері Ейфелеву вежу такого розміру, як я хотіла, щоб вона була на торті. Вирізала її.
Розкатала (не дуже тоненько) помадну глазур (fondant) білого кольору та вирізала Ейфелеву вежу, приклавши паперову.
Потім я підставила під низ вежі щось більше і менше, щоб підняти краї (кондитерський інструмент і вітаміни). І залишила так, щоб підсохло.
Почала склеювати всі чотири сторони за допомогою Buttercream icing - виявилося, що вони не стикуються. Знизу - добре, а верхівки дуже відтопирюються одна від одної, і оскільки вони вже засохли, то їх неможливо зігнути.
Вирішила зробити картонний макет. Вирізала 4 сторони вежі з картону, склеїла їх між собою скотчем та огорнула харчовою плівкою.
В результаті, вона мала б скластися.
Склеїла її докупи за допомогою Buttercream icing вже на самому торті, і там же ж її розмалювала королівською глазур'ю чорного кольору.
Як я вже писала попередньо, ще не встигли з'їсти торта, а Ейфелева вежа вже розлетілась.
Висновок можна зробити такий: з самого початку мій підхід був неправильний. Такі конструкції (великі та хрупкі) потрібно робити тільки з використанням флористичного дроту. Тому я повинна була зробити дротовий каркас до вежі, який би тримав кожну її сторону. І, можливо, тоді можна було б її робити з мастики з жувального зефіру, а не з помадної глазурі, бо вона швидко не висихає (тільки якщо постоїть кілька днів нічим не накрита), і в разі чогось, її можна було б зігнути так як потрібно.
Немає коментарів:
Дописати коментар