Для кексів:
125 г вершкового масла (кімнатної температури)
125 г цукру
2 яйця
150 г муки
1,5 ч.л. розпушувача
40 г меленого мигдалю
2 ст.л. молока
Для крему:
3 яєчних жовтка
1 яйце
75 г цукру
40 г крохмалю
300 мл молока
1 ч.л. ванільного екстракту
Для прикрашання:
цукрова пудра
літні ягоди або інші фрукти
Спосіб приготування.
1. Розітріть вершкове масло. Продовжуючи взбивати, додайте цукор. Взбиваючи, додавайте по одному яйця разом з 2 ст.л. муки (по одній з кожним яйцем), щоб маса не розслоювалася.
2. Просійте в масляно-яєчну масу решту муки, розпушувач та додайте мигдаль і влийте молоко. Перемішайте.
3. Візьміть силіконову форму для кексів "тюльпан" (у моїй формі-тюльпан для кожного кекса є виїмки для того, щоб туди можна було покласти крем), або звичайні круглі форми для кексів та рівномірно розприділіть у ній тісто, гарно розрівнявши поверхню у кожній формочці. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 25 хв.
4. Спечені кекси залиште у формі на 15 хв., а потім обережно вийміть кекси з форми за залиште остивати на решітці.
5. Зробіть заварний крем. Взбийте разом яєчні жовтки, яйце та цукор. Додайте крохмаль та перемішайте. Взбиваючи, додайте трошки молока та екстракт ванілі.
6. Решту молока доведіть до кипіння та влийте в яєчну масу, постійно взбиваючи.
Примітка. Після закипання молока я даю йому 2-3 хв. постояти, щоб яєчна маса не згорнулася (така собі перестраховка, але це не обов'язково робити).
Перелийте назад в каструлю та варіть, постійно помішуючи до загустіння.
Примітка. Якщо у вас в кремі утворилися комочки, то можете "розбити" їх блендером.
7. За допомогою гострого ножа зріжте зі спечених кексів випуклу частину, щоб коли ви їх перевернете, вони гарно стояли і не перехилялися.
8. Посипте кекси цукровою пудрою, накладіть крем та прикрасьте ягодами чи фруктами.
9. Крем, що залишився, можна подати в окремій посудині, і кожен може ще додатково полити ним кекс в себе на тарілці - буде ще смачніше.
Немає коментарів:
Дописати коментар