Це цукрова маса для квітів. Раніше для виготовлення квітів я використовувала помадну глазур (fondant), ця маса може вийти трошки суховатою, тому краще робити масу з додаванням глюкози та трагаканту.
Інгредієнти:
2 ч.л. желатину
2 ч.л. глюкози (сиропу)
3 ч.л. кулінарного жиру
3 ч.л. трагаканту
1 яєчний білок
500 г цукрової пудри
Спосіб приготування.
1. Желатин змішати з 5 ч.л. води та залишити на 1 год., щоб він набух.
2. Розпустити желатин на паровій бані (обережно, щоб не закипів). Додати глюкозу та кулінарний жир, ще розмішувати, поки все не розчинеться.
3. Просійте цукрову пудру (краще взяти менше пудри 400-450 г, бо маса трошки засуха входить) та додайте трагакант, і перемішайте.
4. Додайте желатинову масу, білок, і взбивайте на малій швидкості, щоб перемішались інгредієнти, а потім на великій швидкості протягом 5 хв.
5. Загорніть масу у харчову плівку і у контейнер, та покладіть у холодильник на 24 год. (можна просто на ніч). Перед використанням, щоб розімнути масу, змастіть руки невеликою кількістю кулінарного жиру. Зберігайте у холодильнику.
Немає коментарів:
Дописати коментар