Інгредієнти:
200 г муки
25 г крохмалю
100 г вершкового масла
1/2 лимону
50 г цукрової пудри
різноманітні льодяники різних смаків
Спосіб приготування.
1. Просійте муку з крохмалом. Наріжте туди масло та розітріть в дрібки. Зніміть цедру з половини лимону та видавіть сік (2 ст.л.). Додайте до мучної маси разом з цукровою пудрою. Замісіть тісто. Якщо тісто вийшло занадто туге, влийте ще трошки соку лимону, а якщо занадто м'яке - поставте у холодильник на 15 хв. (Мені не довелось нічого додавати чи ставити тісто в холодильник - вийшло якраз нормальне).
2. Злегка посипте робочу поверхню мукою та розкатайте тісто товщиною 5 мм. Виріжте, за допомогою форм для печива, більші зірочки, а меншими зірочками зробіть отвори.
3. Випікайте на бритванці, застеленій пергаментом, 5-6 хв. (відповідно, зірочки менші та більші) при температурі 180 градусів. Потім покладіть в серединку кожної зірочки по одному льодянику та випікайте ще 5 хв. (не бульше, інакше льодяники почніть горіти).
4. Залиште печиво до повного остивання, а потім обережно зніміть з пергаменту.
Немає коментарів:
Дописати коментар