1 цибуля
50 г вершкового масла
50 г муки
600 мл молока
сіль, чорний мелений перець
1 ч.л. гірчиці
400 г консервованого тунця
225 г твердого сиру
175 г лазаньї
2-3 помідори
1. Цибулю нарізати кільцями (або напівкільцями, як я це зробила), і підсмажити до золотистого кольору на маслі. Тоді додати муку, перемішати, і ще смажити 2-3 хв., помішуючи.
2. В каструлю налити молоко, додати туди цибулькову масу, і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння і варити, постійно помішуючи, щоб не пігоріло, поки соус не почне гуснути.
3. Коли соус достатньо густий (він повинен трошки лишатися на ложці, якою ви помішуєте), додати туди гірчицю, сіль, перець, 175 г натертого на грубій терці сиру (решту сиру залиште для посипки), консервований тунець, і це все добре перемішати, і варити, постійно помішуючи, ще 5-7 хв.
Примітка. Сиру можна натерти і більше. Він страву не зіпсує, а навпаки, зробить її ще смачнішою. Стосовно тунця, то найкраще брати консерви "шматочками" і "у власному соку" (не "в олії").
4. Соус готовий. Решту сиру також натерти на грубій терці, а помідори нарізати кружечками. І можна приступати до перекладання лазаньї.
5. Спочатку потрібно змазати форму для випікання маслом (якщо ви берете скляну форму, то вона обов'язково повинна бути термостійка (витримувати високі температури). і бути призначена для випікання в духовці). Тоді перший слой - соус, потім лазанья (макарони "лазаньї" не потрібно попередньо відварювати), тоді знову соус, потім - помідори, далі лазанья - соус - помідори і так далі.
Останнім слоєм має бути соус. Зверху посипати сиром і розкласти кружечки помідорів.
6. Пекти лазанью, накривши її фольгою при температурі 180 градусів 25 хв. Тоді зняти фольгу і пекти ще 15-20 хв.
дякую за чудовий рецепт і детальний покроковий опис приготування! лазанья просто суперово класна вийшла! і готувати її було просто і легко, завдяки тобі
ВідповістиВидалитиДуже дякую, сподіваюсь, ти собі ще багато-чого почерпнеш з цього блогу. Смачного!
ВідповістиВидалити