Menu

неділя, 30 червня 2013 р.

Заварні тістечка з заварним кремом


Інгредієнти.

Для заварних тістечок:
150 г муки
дрібка солі
4 яйця (злегка розтерти)
300 мл холодної води
125 г вершкового масла

Для заварного крему:
450 мл молока
2 палочки ванілі (5 см)
5 яєчних жовтків
100 г цукрової пудри
2 ст.л. пшеничної муки
1 ст.л. кукурудзяної муки

1. Муку змішати з сіллю. Окремо масло з водою довести до кипіння, і одразу ж ввести туди всю муку з сіллю, і швидко взбити міксером, доки тісто не почне відставати від стінок і не загусне.


2. Дайте масі охолонути протягом 10 хв., і тоді починайте вводити розтерті яйця невеликими порціями, ретельно вимішуючи кожного разу. Можливо, вам не знадобляться всі яйця.
Примітка. Я ввела всі 4 яйця, і в мене вийшли нормальні заварні тістечка. Якщо ви хочете, щоб тістечко було на вигляд таке як куля, то варто ввести хоча б на 1 яйце менше.
Крім того, до тіста я додала ще жменьку подрібненого смаженого фундука.

3. Злегка посипте мукою поліетиленовий пакет (або харчову плівку), покладіть туди тісто і охолоджуйте протягом 30 хв.


4. Змастіть маслом бритванку і покропіть водою, щоб в духовці утворилася пара. За допомогою двох столових ложок викладіть тісто у вигляді кульок, відстань між якими має бути не менше 5 см, і випікайте 20-25 хв. при температурі 200 градусів.

5. На вже спечених виробах зробіть надрізи для того, щоб випустити пару, і дайте їм вистигнути, а вже тоді начиняйте заварним кремом.

6. Для приготування заварного крему молоко з ваніллю довести до кипіння і зняти з вогню. Залишити остивати на 10 хв.

7. Тим часом, взбити жовтки з цукровою пудрою (замість цукрової пудри можна взяти цукор). Додати муку і перемішати (в мене не було кукурудзяної муки, тому я взяла 3 ст.л. пшеничної муки).

8. Для тих, хто використовує палочки ванілі, то вийняти їх з молока - замість палочок можна використовувати дрібку звичайного ваніліну. Тоді починайте в жовтки вливати молоко тоненькою струйкою, ретельно перемішуючи вінчиком.

9. Перелийте масу в каструлю, і варіть на маленькому вогні, постійно помішуючи, щоб не утворилися комочки, доти, доки крем на загусне.

10. Дайте крему остинути і начиняйте ним заварні тістечка.
Примітка. Для того, щоб на кремі не утворилася плівка, поки він остиває, накрийте каструлю пергаментом чи рушником, або наріжте пластами 15 г холодного вершкового масла, розклавши його по поверхні крему - потім крем потрібно просто перемішати.

2 коментарі: