Сторінки
четвер, 27 червня 2013 р.
Тарталетки з ягодами
Інгредієнти.
400 г пісочного тіста
4 ст.л. абрикосового джему
100 г полуниці
100 г малини
100 г червоної смородини
100 г чорної смородини
1. Пісочне тісто викладіть у круглі формочки діаметром 8 см (на 8 персон) і проколоти вилкою у кількох місцях. У мене форми трошки більші (11-12см), тому в мене вийшло 6 тарталеток. Пісочне тісто я брала таке ж, як і до яблучного пирога з варенням з чорної смородини.
2. Зверху на тісто постелити пергамент, попередньо змочений у воді (тільки його потрібно добре віджати, щоб зайва вода не розмочувала тісто), і насипати туди будь-яких бобів (в мене був горох), щоб повністю покрити дно. Це потрібно робити для того, щоб тісто гарно спеклося, і при цьому не вздулося. Пекти 15 хв. при температурі 200 градусів. Тоді зняти пергамент з бобами і пекти ще 5 хв. (я пекла ще 7 хв., бо як на мене, 5 хв. - трошки замало - тісто сирувате).
3. До абрикосового джему додати 1 ст.л. води (я взала трошки більше джему, ніж в рецепті - 7-8 ст.л. і 2 ст.л. води), поставити на газ, помішуючи довести до кипіння і зняти з вогню. Остудити.
4. Змазати тарталетки джемом, розкласти ягоди (я мала, крім перелічених ягід ще чорницю - вона туди теж непогано всписалась), і зверху полити джемом, який залишився.
Десерт смакує у холодному вигляді.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
читаю Твій блог і натхнення щось спекти з*явилось) спробуй якось ягідки полити не джемом, який додає до такої феєрії смаків ще і абрикос, а галяреткою для фіксації фруктів спеціальною. вона прозора і без смаку. геть тоненькою плівочкою накриє і додасть блиску)
ВідповістиВидалитип.с. бажаю і надалі мати сили і бажання радувати рідних смаколиками) і ділитись з нами рецептами)))
Дуже дякую, Вікторія, мені дуже приємно. Твою пораду візьму на замітку - обов'язково якось спробую! Впевнена, що так буде навіть ще краще!
ВідповістиВидалитичастенько буваю дегустатором Женіних гастрономічних витворів і шедеврів))) і хочу сказати, що ці тарталетки- це справжній шедевр! І, як на мене, то родзинкою якраз і був абрикосовий джем, бо гармонічно поєднав всі смаки ягід, додав солоду і виразності смаку. Але то лише моя скромна думка...тому на кожен смак є свій покупець, як то кажуть)))
ВідповістиВидалитиДумаю, тут залежить від того, що саме очікується від цих тарталеток. Абрикосовий джем, як каже Оля, додає свою нотку і робить смак неповторним. Тим не менше, для тих, хто не хоче нічим перебивати смак ягід, доцільніше використовувати галяретку без смаку.
ВідповістиВидалити