Сторінки
неділя, 29 вересня 2013 р.
Горіхове печиво - спроба № 1,2
Напевно, через те, що останнім часом я багато печу, і має вже трошки "набиту руку", коли я зробила перший раз своє горіхове печиво, не маючи жодного рецепту перед собою, я просто влучила в десятку! Як це сталося - сама не знаю. Я просто взяла пачку масла. І на пачку масла (200 г) приблизно, на око, додала муку, цукор, і ще один секретний інгредієнт. Розділивши тісто на дві частини, до одної додала мелений мигдаль, до іншої - мелені грецькі горіхи. Пропорції записала, і поставила в духовку пекти. Аромат - на всю хату! Витягнула з духовки, записала час (попередньо двічі заглядала, щоб знати, коли печиво готове - виявилося, що його варто трошки довше пекти, ніж пісочне), і починаю пробувати. А воно таке смачне... В мене ще моя сестра двоюрідна була - вона просто не могла відірватися від них. Печиво просто тане в роті. Як мені вдалося з першого разу його такого зробити - не знаю. Навіть не хочеться нічого міняти. От тільки проблема: не знаю, з якими горіхами смачніше. З мигдалем печиво солодше, але з грецькими горіхами воно більш крихке, і від того робиться ще більш смачніше. Грецькі горіхи є набагато жирніші за мигдаль, і можливо, якщо до порції з мигдалем додати більше масла, то воно буде таке ж крихке, як і з грецькими горіхами. Не знаю. Треба буде ще раз спекти те ж саме, плюс порцію з мигдалем і більшою кількістю масла, бо обидва дійсно були такі смачні, що думки настільки розходяться, що вибрати просто неможливо.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар