Menu

субота, 21 вересня 2013 р.

Пісочне печиво з абрикосовим джемом (остаточний варіант)

Як пам'ятають читачі, сам рецепт цього печива вже не потребує жодних експериментів. Справа була у формі печива. Я робила прямокутної форми, але вони не дуже гарно виглядали. Отже, я зробила ще одну порцію цього печива, вибравши багато різноманітних форм, розклала їх на бритванці, додала джему і спекла. Серед форм були і зірочки, і метелики, і дзвіночки, і кружечки, і ялиночки та ще багато інших. Виявилося, що найгарніше це печиво виглядає у формі зірочок. Отже, залишаємо так.
Ще одне відкриття. Минулого разу, коли я пекла це печиво, то я посипала його цукром, а потім змащувала джемом. І лише кілька штук зробила навпаки: спочатку змазала джемом, а потім посипала цукром. Останні підгоріли трошки. Я спершу подумала, що це співпадіння, але все-таки вирішила перевірити. Половину посипала цукром, і тоді змазала джемом, а іншу половину - навпаки. І справді, ті, що були спочатку змазані джемом, а потім посипані цукром, знову підгоріли, хоча саме печиво добре пропеклось. Здавалось би, така дрібничка - яка різниця, чи перше сипати цукор, а тоді змазувати джемом, чи навпаки. Виявляється, різниця є. І дуже велика!

Немає коментарів:

Дописати коментар