Сторінки
пʼятниця, 15 листопада 2013 р.
Курячі "пальчики" з соусом
Інгредієнти:
700 г курячого філе
2 яйця
сіль, чорний мелений перець
75 г білих сухарів для паніровки
мука для паніровки
олія для смаження
Для соусу:
6 ст.л. майонезу
4 ст.л. густого несолодкого йогурту
1-2 зубчика часнику
1. Куряче філе промийте і наріжте смужками (на таку кількість яєць і сухарів я брала не 700 г, а дві грудки - це десь 450 г).
2. Взбийте яйця, і посоліть їх та поперчіть. Насипте на одну тарілку сухарі, а на іншу - муку для паніровки.
3. Макайте філе спочатку в муку, потім у яйце, а тоді - в сухарі.
Смажте з двох сторін на олії до золотистої скоринки.
Взагалі, за рецептом їх треба смажити у фритюрі, але фритюрниця потребує дуже багато олії (у мене - 2,5-3л), тому я смажила на сковорідці.
Підсмажене філе викладіть на паперовий рушничок, щоб він впитав зайвий жир. Для того, щоб перевірити, чи готові "пальчики", можна їх розрізати ножем, і якщо всередині м'ясо рожеве, то варто ще трошки їх посмажити.
4. Для соусу.
Змішайте майонез з йогуртом. Видавіть туди часник (я взяла 2 зубчика) і перемішайте. Йогурт я брала "Активію" класичну - він несолодкий. Не полініться, і таки купіть до майонезу йогурт - соус виходить дуже смачний.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар