Menu

вівторок, 19 листопада 2013 р.

Печиво "Макарони"


Інгредієнти.

для бізейних половинок:

3 яєчних білка (кімнатної температури)
25 г цукру
200 г цукрової пудри
125 г мигдалю
харчові барвники

для крему:

2 жовтки
50 г цукру
3 краплі ванільної есенції
1 ст.л. муки
200 мл молока
харчові барвники

Підготовчі роботи.

1. Мигдаль нам потрібний мелений. Але для того, щоб його змолоти, попередньо потрібно зняти з нього шкірку. Для цього закип'ятіть у банячку воду і киньте туди потрібну кількість мигдалю на кілька секунд (20-30сек.). Шкірка повинна надутись і відстати від горішка.

Перекиньте горіхи на друшляк і одразу ж знімайте шкірку. Це робиться дуже швидко. Якщо боїтесь попектись, то можна 2-3 хв. почекати, щоб мигдаль трошки вистиг.

Після цього варто перед тим, як його молоти, дати мигдалю підсохнути. Щоб прискорити цей процес, можна помістити тарілку з мигдалем у мікрохвильову піч на 30 сек., але при цьому кожні 10 сек. потрібно натискати "стоп" і перемішувати горіхи.


2. Слід підготувати пергамент (пекарський папір) для випікання печива. Для цього потрібно намалювати на пергаменті круги діаметром 4 см. Для цього я використала рюмочку з таким діаметром. Круги повинні бути намальовані жирною лінією (олівцем чи ручкою), щоб їх було видно з іншої сторони, оскільки пергамент потрібно стелити на бритванку намальованою стороною донизу.


У інтернет-магазинах продаються спеціальні силіконові мати, на яких вже розкреслені круги, причому кожен круг має випуклі контури, і тому тісто не розтікається і печиво виходить однакової величини.

Для печива.

3. Взбийте білки у стійку піну, і продовжуючи взбивати, всипте цукор. Взбивайте, поки у вас не получиться стояча блискуча маса.

4. Окремо змішайте цукрову пудру з меленим мигдалем, і вмішайте у білкову масу разом з харчовим барвником (у мене рожевий). Перемішувати потрібно обережно, знизу вверх, щоб не вийшло повітря. Білкове тісто повинно бути однорідним. Перевірити його консистенцію можна так: якщо різко скинути невелику кількість тіста на тарілку, і поверхня буде рівною, то тісто готове; якщо на тісті залишаться гострі вершинки, то тісто потрібно ще раз добре перемішати.

5. Перелийте тісто у кондитерський мішок з широкою круглою насадкою, і видавлюйте тісто на намальовані круги на пергаменті. Пам'ятайте, що тісто трошки розтечеться, тому видавлювати потрібно трошки менше за діаметр круга. Порція тіста розрахована на 30 половинок печива.


6. Залиште підсихати печиво на бритванці (приблизно на 15 хв.). Поверхня печива повинна стати неклейкою. Тоді випікайте печиво при температурі 150 градусів протягом 10 хв. Дайте печиву повністю вистигнути, і тоді зніміть його з пергаменту.
У мене багато половинок потріскало. Можливо, не достатньо підсохли. Крім того, перша партія, яку я пекла 10 хв., була сирувата (печиво всередині було вологе), хоча смаку це не зіпсувало. Другу партію я пекла довше, 15 хв., і воно вже було плотніше, сухіше всередині, і добре відставало від пергаменту.

Для крему.

7. Взбийте жовтки з цукром. Додайте муку і перемішайте.

8. Підігрійте молоко (не доводячи до кипіння), і взбиваючи, влийте у жовткову масу. Додайте ваніль (я замість есенції додала дрібку ваніліну) і харчовий барвник, в перемішайте.

9. Перелийте назад у банячок, і помішуючи, доведіть до кипіння, а тоді варіть ще кілька хвилин до загустіння крему.

10. Перелийте крем у зручну для вас ємність, накрийте, дайте вистигнути, а потім покладіть у холодильник до повного охолодження.
11. Намажте половинку бізе кремом, і накрийте другою половинкою.

Печиво божественне, але над ним треба добре потрудитися і відпрацювати техніку. Але воно цього варте!

Немає коментарів:

Дописати коментар