Menu

середа, 10 липня 2013 р.

Тірамісу - спроба №1,2


Все-таки зробила я вчора тірамісу за двома різними пропорціями - і обидві вийшли дуже смачні! Після того як я вперше в житті попробувала тірамісу, справжнє тірамісу, а не таке, яке інколи подають в кафе, що сиром маскарпоне там і не пахне, то тепер це, напевно, мій улюблений десерт, від якого відірватись просто неможливо! Вчора так само всім дуже сподобалось, і незважаючи на те, що він дуже ситний, дехто брав собі добавку, в тому числі і я )). Тому я вирішила, що рецепт "Тірамісу" повинен бути в моїй кулінарній книзі у будь-якому випадку!
Отже, повертаючись до пропорцій, хоча і обидві були дуже смачні, але якщо розсмакувати, то можна знайти всі плюси і мінуси. Я зробила все в одній формі, яка складалась з двох половин. Одна половина в мене чомусь вийшла жовтувата, а друга - біліша. Можливо, жовтувата вийшла через те, що там я використовувала домашні яйця (як відомо, навіть бісквіт з домашніми яйцями виходить жовтого кольору). До жовтої частини я змочувала печиво кавою, але не сильно, а до білої - ні. І, крім того, до білої частини я додала трошки більше яєць. В результаті, там де було більше яєць, стало менше чути смак маскарпоне - логічно! І крем, відповідно, став не такий смачний. Крім того, однозначно смачніше, коли печиво змочене кавою. Тому спроба №1 виявилася кращою за №2. Наступного разу потрібно спробувати змочити печиво в каві трошки більше, щоб було більше чути її смак. Крім того, хочеться провести експерименти над кількістю цукру, і спробувати зробити тірамісу з додаванням вершків - можливо так буде ще смачніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар