Інгредієнти
Здобне тісто з 275 г муки (див. "Пироги з чорницями і румбамбаром" )
3 ст.л. крихт з білого хліба
450 г абрикосів
50 г вершкового масла
100 г муки
50 г цукру
1/2 ч.л. кориці
1. Вистеліть здобне тісто у квадратну форму для випікання зі стороною 23 см, змазану попередньо маслом. Краї тіста трошки підніміть. Посипте крихтами з білого хліба.
2. Розкладіть половинки абрикосів випуклою стороною догори.
Для штрейзеля.
3. Розітріть масло з мукою. Додайте цукор, корицю і перемішайте.
4. Посипте сумішшю абрикоси і випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів 50 хвилин. Якщо штрейзель почне підгорати, то варто накрити пиріг пергаментом (пекарським папером).
Абрикосовий пиріг зі штрейзелем дуже смакує і на наступний день!
Немає коментарів:
Дописати коментар