Menu

неділя, 28 липня 2013 р.

Картопляний "Дюшес"

Цей рецепт вже давно за мною "ходить". Я вже багато разів на нього задивлялась, і ось нарешті, приготувала.


Інгредієнти

575 г картоплі
350 г кореня селери
50 г вершкового масла
2 яєчних жовтка
сіль, перець

1. Картоплю і селеру зварити окремо (на жаль, в той день в магазині не знайшлося кореня селери, тому я взяла 925 г картоплі). Розім'яти овочі в пюре.

2. Для тих, хто готує по рецепту із селерою, то взбиваючи картопляне пюре, ввести в нього пюре із селери. Тоді додати масло, жовтки, сіль, перець, і добре все взбити (я для цього не використовувала міксер, а розминала вручну).

3. Змажте маслом дві бритванки, і за допомогою кондитерського шприца з насадкою-зірочкою, викладіть пюре у вигляді "пальчиків". Я для різноманітності одну бритванку заповнила за допомогою насадки-зірочки, а другу - круглою насадкою.

Увага! Використовуйте насадки з великими отворами, інакше у вас нічого не вийде. Якщо у вас немає великих насадок, то витискайте пюре з кондитерського шприца чи мішка без насадки - тоді у вас просто вийдуть рівні "пальчики". Крім того, витискайте пюре поки воно ще гаряче. Холодне пюре, якщо вам і вдасться витиснути, то це буде дуже важко і є ризик порвати кондитерський мішок, або зламати кондитерський шприц, якщо він пластмасовий. Випікайте при температурі 200 градусів 15 хвилин.


Дуже зручно подавати, коли приходять гості в якості теплої закуски. Крім того, картопля смакує і холодною.

Немає коментарів:

Дописати коментар