Menu

понеділок, 1 липня 2013 р.

Тарт з грибною начинкою


Інгредієнти.

Для тіста:
300 г муки
150 г маргарину або вершкового масла
1 яйце
1/2 ст. води
1/4 ч.л. соди
1/4 ч.л. лимонної кислоти
дрібка солі

Для грибної начинки:
2 яйця
1 цибуля
50 г рису
50 г сушених грибів
50 г вершкового масла
сіль, перець
зелень петрушки

1. Муку просіяти в миску, додати соду, лимонну кислоту і перемішати.
2. Нарізати туди маргарин або вершкове масло. Якщо використовується вершкове масло, то додати ще дрібку солі, а якщо маргарин, то солити не потрібно. Тоді додати яйце з холодною водою і замісити туге тісто.
Примітка. Воду слід додавати поступово, щоб не переборщити - мені не знадобилася вся вода, а тільки близько 1/3 стакана.
3. Огорнути тісто плівкою, і поставити в холодильник на 2 години.

Тим часом робимо начинку.
4. Яйця зварити. Помиті гриби (я брала замість сушених грибів 120 г свіжих шампіньонів) відварити в малій кількості води - потім на цій воді зварити рис.
5. Дрібно нарізати цибулю і потушкувати на 25 г вершкового масла до прозорості. Тоді додати дрібно нарізані гриби і тушкувати ще 5 хв.

6. Яйця дрібно нарізати і змішати з рисом, цибулею і грибами. Посолити, поперчити.


7. Форму для випікання (у мене - кругла діаметром 25 см) змазати маслом, посипати сухарями і викласти тістом. Тісто проколоти виделкою. Начинку викласти на корж, на який нарізати 25 г охолодженого вершкового масла. Зверху посипати зеленню, замоченою в олії.

Випікати при 230 градусів 10 хв., а тоді зменшити температуру до 180 градусів і пекти ще 40 хв.
Подавати пиріг можна з томатним соусом (чи кетчупом) і свіжим салатом.
Взагалі, пиріг дуже смачний, але я все-таки рекомендую на таку кількість тіста робити вдвічі більше начинки - буде набагато смачніше!

4 коментарі:

  1. а я гриби (теж брала свіжі шампіньйни) не відварювала, так як це ті гриби, які можна і сирими їсти (часто роблю салат, де шампіньйни даються в сирому вигляді), а тут вони печуттся стільки часу, що точно сирими не будуть)))

    ВідповістиВидалити
  2. Так, шампіньйони варити не обов'язково, але я їх відварювала лише заради того, щоб на їхньому відварі зварити рис, і знати, який він буде мати смак, і наскільки суттєва відмінність між тим, чи рис варити на воді, чи на відварі з-під грибів. Чесно кажучи, крім забарвлення рису в трошки темніший колір, особливої різниці я не відчула. Тому можна рис варити просто на воді - ви нічого не втратите.

    ВідповістиВидалити
  3. згідна з тобою на 100%, це якшо брати сушені, гриби, то вони дають більший аромат у відварі))

    ВідповістиВидалити