Menu

четвер, 25 липня 2013 р.

Вишневий пиріг - спроба №2

Знову спекла вишневий пиріг. І знову не дуже вдало.
Як пам'ятають читачі, тісто - суперове, претензій нема! Тільки.... мабуть, трошки менше часу наступного разу буду його пекти, бо мені подобається настільки спечене, але професійний кондитер сказав би, що воно перепечене. Тому, наступного разу це врахую.
З бізе навела порядок: зменшила кількість цукру, і воно стало таке як треба. Правда, я і зменшила кількість його, і це дуже даремно, бо його просто не вистачила, щоб покрити весь пиріг. Так що треба робити таку ж кількість, як у спробі №1, але стільки цукру, як у спробі №2 (звичайно, враховуючи більшу кількість білка). Крім того, те що минулого разу здалося, що бізе забагато, то це не зовсім так. Як сказав мій сусід: "Бізе забагато не буває!" І він на 100% правий.
Ще розкрию один секркт стосовно бізе: спочатку треба взбивати самі білки (хоча б трошки), а потім поступово додавати цукор і взбивати до кінця - тоді білки краще піднімуться.
Вишні. Вишні..... Це повна катастрофа! Минулого разу я їх трошки проварювала, і вони вийшли такі як варення. А цього разу я їх просто пересипала цукром, залишивши в ньому розморожуватись, і.... це нічого не дало. Вони залишились такими ж кислими. Хоча дивно, бо я часто так роблю, коли треба щось пекти з вишнями - просто засипаю цукром, і вони стають солодкаві і мають приємний смак. Можливо, треба було їх спочатку розморозити, а тоді засипати цукром і дати настоятися. І ще, я збільшила кількість вишень у 2 рази, і їх було справді забагато. Я так і думала, що так буде, але хотіла визначити для себе межі, щоб знати, від чого відштовхуватися. Сміло кажу, що 1 кг вишень на форму 25 або 30 см діаметром - це занадто багато навіть для такого любителя вишень, як я! Принаймні, тепер мене це питання не буде мучити.
Отже, тісто - добре, бізе - добре, а над вишнями ще явно слід попрацювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар