Menu

субота, 20 липня 2013 р.

Абрикосовий пиріг


Інгредієнти.

375 г пісочного тіста
2 ст.л. абрикосового джему
400 г половинок абрикосів (можна консервованих)
40 г глазурованих вишень
100 г вершкового масла
100 г цукрової пудри
2 яйця
25 г муки
50 г меленого мигдалю
цедра 1 лимону
дрібка меленої кориці
2 ст.л. молока
25 г мигдалевих пластівців

1. Пісочне тісто для пирога можна приготувати з рецепту "яблучний пиріг з варенням з чорної смородини"  у тій самій пропорції, яка там вказана. Розкатайте тісто, викладіть його у форму для випікання пирога (кругла з бортиками), і проколіть виделкою.
2. Змажте тісто абрикосовим джемом. Підготуйте абрикоси і розріжте глазуровані вишні пополам. Тоді в кожну половинку абрикоски вкладіть половинку глазурованої вишні, і викладіть у форму випуклою стороною догори. Таким чином потрібно заповнити всю форму.
Примітка. Не ігноруйте глазуровані вишні, як один з інгредієнтів абрикосового пирога, і не заміняйте їх свіжими вишнями. Не пожалкуйте, і купіть саме глазуровані вишні - вони додають такого смаку, що без них пирогу ніби чогось бракуватиме.


3. Тоді треба розтерти вершкове масло з цукровою пудрою до білого. По одному додавайте яйця, ретельно розмішуючи ложкою. Додайте муку, мелений мигдаль, цедру лимону, корицю і молоко, і перемішайте.


4. Викладіть масу у форму і розрівняйте поверхню. Посипте пиріг мигдалевими пластівцями і випікайте 20 хв. при температурі 200 градусів. Після цього зменшіть температуру до 180 градусів і печіть ще 1,5 години.


Примітка. Оскільки пиріг дуже довго печеться, то в разі якщо він занадто сильно підрум'яниться зверху, його потрібно накрити фольгою. Я свій накрила після перших 20 хв., і він все одно мені трошки підгорів по краях (добре, що на смакових властивостях це не відбилося). Тому раджу на початку добре пильнувати, або взагалі через 5-10 хв. накрити фольгою, і тоді не переживати - він все одно спечеться.


Немає коментарів:

Дописати коментар