Menu

пʼятниця, 11 жовтня 2013 р.

Шаурма

Нарешті ми навчилися робити смачну шаурму - нічим не гіршу за ту, яку продають на вулиці. Головне - пам'ятати, що принцип "чим більше інгредієнтів - тим краще" тут не діє. Всього треба давати в міру інакше шаурму буде важко скрутити і від того вона смачнішою не стане.


1. Маринуємо цибульку.
Нарізаємо цибулю півкільцями, додаємо трошки оцту і цукру. Залишаємо настоюватись, поки робимо все інше.

2. Нарізаємо куряче філе невеликими подовгастими кусочками і підсмажуємо його на олії.

3. Нарізаємо тоненько овочі: капусту (після нарізання її слід трошки помнути руками, щоб вона стала м'якша), болгарський перець, помідор, огірок.

4. Тепер зробимо соус.
Для цього змішаємо кетчуп, майонез, нарізаний укроп і видавлений через часникодавку часник (часнику багато давати не треба: на дві шаурми 1-2 зубчики).

5. Розкладаємо лаваш і накладаємо на нього начинку. Начинку треба класти не по всій поверхні лаваша, а лише з одного боку - внизу, відступивши трошки від країв. Спочатку кладемо капусту, тоді помідори, огірки, болгарський перець, цибулю, куряче філе. В кінці поливаємо соусом.


6. Загортаємо шаурму. Спочатку загортаємо низ, тоді бока, а тоді закручуємо решту лаваша до кінця. Так у вас нічого не вилітатиме.

7. Підсмажуємо на олії з обох сторін.
Їсти можна!

Немає коментарів:

Дописати коментар