Menu

субота, 26 жовтня 2013 р.

Маленькі квіточки - Майстер-клас №3 до "Весільного торта для Наталі і Артура"


1. Спочатку зробимо стеблину, на якій буде триматися квітка.
Для цього вам потрібний флористичний дріт і флористична лента білого кольору. Можна брати флористичну ленту і зеленого кольору, але сам торт білий, і маленькі квіточки, на відміну від троянд, не будуть запихатися до кінця, і стеблину буде видно. Відповідно, дуже не гарно буде, якщо все біле, а тут стирчить якась стеблина зеленого кольору.

Беремо флористичний дріт (я беру одразу 2, бо він в мене трошки затоненький) і намотуємо на нього флористичну ленту: зверху вниз. Зайву ленту обриваємо, а кінець акуратно замотуємо. От і все. Таку стеблину зробити набагато простіше, ніж ту, що для троянди (див. "Підготовка стеблин для троянд - Майстер-клас №1 до "Весільного торта для Наталі і Артура").

2. Тепер можна робити саму квітку.
Для цього розкатуємо мастику білого кольору і за допомогою спеціальної форми вирізаємо маленькі квіточки. У мене ще є спеціальний відтиск рельєфу такої квіточки, який надає їй більш натуральний вигляд. Ним і скористаюсь.

Тоді надягаємо квіточку на нашу стеблину, змазуємо серединку білком, і кладемо туди горошинку з цієї ж мастики (це буде наша серединка), притискаючи її до квітки.

Перевертаємо зроблену квітку "вверх ногами", і підвішуємо для висихання. Сама квітка не засохне так, як троянда, бо мастика так не твердне як помадна глазур (fondand), але її все одно потрібно залишити, щоб висох білок і квітка трималася.


Немає коментарів:

Дописати коментар