Menu

четвер, 10 жовтня 2013 р.

Міні-квіточки + горошинки - Майстер-клас №3 до "Маффінів на Наталії та Андріана"


Необхідні інструменти: маленька форма для квітів, білок, пензлик (для змазування білком), інструмент для розрізання та розгладжування пелюсток.

1. Для того, щоб зробити міні-троянду.
Беремо мастику білого кольору, тоненько її розкатуємо, і за допомогою плунжера (різака, форми) вирізаємо квітку. У мене для таких маленьких квіточок є відтиски рельєфу пелюстків (правда, на фото їх не дуже видно), тому я ними користуюсь, але це не обов'язково.
Тепер з допомогою відповідного інструменту розрізаємо пелюстки, щоб потім можна було їх загорнути (для цього можна скористатися звичайним ножем).
Беремо інструмент із заокругленим кінцем, і розгладжуємо пелюстки - для цього притискаємо пелюсток інструментом (але не дуже сильно, щоб пелюсток не порвався), і повертаємо його спочатку в одну сторону, а потім в іншу. Те саме проробляємо з усіма пелюстками.
Тепер починаємо згортати кожен пелюсток. Перший добре закручуємо - це буде серединка. Тоді беремо протилежний йому пелюсток, і закручуємо його на перший. Після цього беремо протилежний пелюсток останньому, і теж закручуємо і т.д. Кожен пелюсток потрібно злегка змазувати білком, щоб вони добре трималися і не розлітались. Також, краї кожного пелюстка при закручуванні гарно розпрямляйте, чи навпаки загинайте - як вам подобається.
За допомогою золотого харчового барвника, попередньо розведеного водою, розмальовуємо краї пелюсток міні-троянди.


2. Робимо міні-квіточки.
Вирізаємо з мастики маленьку квітку, використовуючи спеціальну форму.
За допомогою спеціального інструменту обрізаємо пелюстки так, щоб вийшла ніби зірка. 
Одразу скажу, що форма зірки замість форми квітки не дуже підходить - там також треба обрізати кожен "пелюсток", і ще й надрізати вглиб, щоб пелюсток був довший - це ще більше часу займе, ніж обрізати пелюстки з форми квітки: знаю, пробувала.
Використовуючи інший інструмент, з гострим закінченням, проводимо ним від середини до кінця пелюстка, щоб надати йому певного рельєфу.
Тепер за допомогою ще одного інструменту з круглим закінченням, втискаємо його в середину квітки, яку попередньо треба покласти на паралон. Це робиться для того, щоб піднялися пелюстки вгору. Можна це зробити і пальцями.
Останній штрих - змазуємо серединку білком, і кладемо туди золоту горошинку.
3. Найпростіше - великі і маленькі горошини.
Маленькі горошинки робимо з білої мастики, а потім розмальовуємо їх у золотий колір.
Великі горошини робимо з мастики різного кольору: білого, рожевого, голубого і кольору "морської хвилі".

4. Прикрашання маффінів. 
Беремо маффіни, і за допомогою кондитерського шприца з відповідною насадкою гарно витискаємо крем.

Для одних маффінів беремо білу мастику, розкатуємо її, і за допомогою круглого різака (форми) вирізаємо круги (у мене форма з хвилястими краями - я подумала що так буде краще, але можна і з рівними робити).


Кладемо один з кругів на маффін (зверху на крем), а тоді розкладаємо на ньому міні-квіточки і різні горошинки: і кольорові, і золотисті, змазуючи попередньо поверхню білком, щоб все гарно трималося.


Для інших маффінів просто на крем розкладаємо різні горошинки, злегка втискаючи їх в крем.

Немає коментарів:

Дописати коментар