Menu

пʼятниця, 18 жовтня 2013 р.

Чому мастика з білого зефіру виходить жовтувата? (+ адреси сайтів з кондитерським приладдям)

Причиною того, що мастика з білого зефіру виходить жовтувата є те, що при її приготуванні до зефіру (білого!) додається масло. Його не багато, але нотку своєї жовтизни воно дає. За кордоном є така суміш, як Crisco. Я довго не могла знайти, що це таке, а потім таки знайшла. Це така суміш, яка складається з жиру і ще якихось компонентів, і господині використовують її для змащування форм для випікання, і не тільки. Її ж і використовують як замінник масла при замішуванні мастики (з жувальним зефіром) чи помадної глазурі (fondant) - без жувального зефіру. Crisco білого кольору, тому колір мастики воно не змінює.
Позбавитись тієї жовтизни можна також за допомогою білого барвника. На жаль, його можна купити тільки в інтернет-магазинах імпортного виробника. Тут потрібно враховувати те, що його може не бути в наявності, або доставка займе певний проміжок часу. Тому, якщо ви розраховуєте на білий барвник, то варто попіклуватися про нього заздалегідь.
Крім того, для тортів можна використовувати готову помадну глазур, яка також продається у інтернет-магазинах, і вона білого кольору. Правда, це вам обійдеться дещо дорожче, ніж зробити її самому.
Ось один сайт, на якому я робила замовлення, і на якому є і харчові барвники різноманітних кольорів, і готова мастика, і різноманітні форми, різаки, плунжери та багато-багато іншого http://www.la-torta.com.ua
І ще один сайт, на якому я також багато разів робила замовлення (в мене там навіть є вже яка знижка) - він є дешевший за попередній майже вдвічі, але там немає харчових барвників взагалі, а тільки кондитерське приладдя (і багато рукоділля :) ) http://www.krestomania.net/

Немає коментарів:

Дописати коментар