Перш за все вам будуть необхідні певні інструменти - дві форми для квітів (більша і менша), білок, пензлик (для змазування білком), інструмент для розгладжування країв квітки і щось, на чому зможе сохнути квітка.
1. Беремо форму для квітки - з двох обираємо ту, що менша.
2. Беремо мастику рожевого кольору, тоненько її розкатуємо, і за допомогою плунжера (різака, форми) вирізаємо квітку. У мене для таких маленьких квіточок є відтиски рельєфу пелюстків (правда, на фото їх не дуже видно), тому я ними користуюсь, але це не обов'язково.
3. За допомогою відповідного інструменту, який зображено на наступному малюнку, розгладжуємо пелюстки. Для цього притискаємо посередині пелюсток інструментом (але з відчуттям, щоб він не розірвався), і натискаючи, повертаємо інструмент спочатку в одну сторону, а потім в другу. Так робимо зі всіма пелюстками квітки. Кожен пелюсток потрібно розгладжувати не тільки посередині, але і зі всіх сторін, щоб він вийшов хвилястий.
4. Тоді беремо щось таке, на чому можна підсушити квітку, надавши їй потрібної форми. Я для цього взяла інший кондитерський інструмент, який зовсім не призначений для цього, просто в нього зручний заокруглений наконечний підходящого розміру.
Кладемо на нього зроблений сегмент квітки, і злегка загинаємо пелюстки донизу.
5. Беремо наступний колір, наприклад, голубий, і робимо все так само, як і з рожевим кольором.
6. Тоді змащуємо посередині рожевий слой пелюсток білком, і тоді на нього накладаємо голубий слой пелюсток, так само загинаючи пелюстки донизу.
7. Для останніх двох слоїв квітки беремо з двох підготовлених плунжерів (різаків, форм) ту, що більша.
8. Робимо все так само з кольором "морської хвилі" і білим кольором.
Ось така квітка у нас виходить:
Робимо по цьому ж принципу необхідну кількість квіток, кожного разу міняючи послідовність кольорів.
Але це ще не все.9. Беремо золотий харчовий барвник і розводимо його водою.
10. Розфарбовуємо ним краї квітки.
11. Тоді беремо мастику білого кольору, і робимо багато маленьких кульок (на всі 12 маффінів мені довелося зробити 415 штук - я зробила трошки більше і десь 20 в мене лишилося; це тільки на картинці так здається, ніби їх мало), і розмальовуємо їх у золотистий колір.
12. Тепер саме цікаве. Беремо 4 маффіни, і за допомогою кондитерського шприца з відповідною насадкою гарно витискаємо крем. Кладемо на 30 хв. у холодильник, щоб крем трошки підмерз, але не дуже.
13. Для перших двох маффінів беремо білу мастику, розкатуємо її, і за допомогою круглого різака (форми) вирізаємо круги (у мене форма з хвилястими краями - я подумала що так буде краще, але можна і з рівними робити).
14. Кладемо один з таких кружечків на маффін , посередині за допомогою білка кріпимо одну квіточку, і три золотисті горошинки кладемо у саму квітку, попередньо змазавши серединку білком, а решту золотистих горошинок розкладаємо по краях, теж попередньо змазавши їх білком.
15. Для наступних двох маффінів розкладаємо три квітки, повернувши кожну з них у відповідний бік від серединки, і злегка втиснувши в крем. По одній золотистій горошинці кладемо у саму квітку, попередньо змазавши серединку білком, а решту золотистих горошинок розкладаємо по всій поверхні маффіна. Ось такі чудові маффіни у нас виходять.
Немає коментарів:
Дописати коментар