Виготовлення троянд, які я робила на "Весільний торт для Наталі і Артура" варто планувати заздалегідь, оскільки кожна троянда складається з серединки і чотирьох слоїв, кожен з яких (і серединка в тому числі) має сохнути добу (ніч). Тому, якщо ви хочете зробити таку троянду, то на неї вам потрібно виділити 5 днів.
Ці троянди робляться з помадної глазурі (fondant) без використання жувального зефіру.
1. Починаємо з того, що беремо дві форми для пелюстків троянди - велику і маленьку, а також заздалегідь підготовлені стеблини для троянд. (Майстер-клас №1 до "Весільного торта для Наталі і Артура")
2. Беремо невелику кількість помадної глазурі. Робимо з неї кульку, а тоді, катаючи пальцем по поверхні, робимо гострий кінець. Змочуємо кінець стеблини у білку і накладаємо нашу серединку на неї, притискаючи пальцями внизу. Залишаємо сохнути на ніч.
3. Розкатуємо помадну глазур і вирізаємо пелюстки троянди за допомогою меншої форми.
4. Обережно перекладаємо пелюстки на паралон і за допомогою інструмента з круглим закінченням починаємо розгладжувати краї, провертаючи інструмент з одної сторони в іншу.
5. Тепер беремо нашу готову стеблину з серединкою, і пропихаємо її через центр пелюсток, а знизу підкладаємо квадрат з картону (в ньому теж в центрі є отвір, і через цей отвір також потрібно пропхати стеблину). Картон потрібен для того, щоб на ньому лежали пелюстки, щоб було зручно їх загортати, інакше вони можуть обірватися.
Змазуємо центр пелюсток білком і опускаємо на нього серединку. Після цього змазуємо кожен пелюсток білком, і починаємо загортати. Перший пелюсток загортаємо так, щоб він повністю огорнув серединку. Тоді загортаємо протилежний першому пелюстку. Тоді протилежний останньому і т.д. Краї останніх 2-3-х пелюстків можна трошки відігнути назад для надання їм більш природного вигляду.
6. Перевертаємо квітку "вверх ногами" і півішуємо за стеблину до повного висихання. Залишаємо на ніч.
7. За допомогою тієї ж меншої форми для пелюсток троянди проробляємо кроки №3-6. Тут потрібно трошки більше відгинати краї пелюсток, ніж у першому слої. Залишаємо сохнути на ніч.
8. Беремо більшу форму для пелюсток троянди і знову проробляємо кроки № 3-6. Тут ще більше відгинаємо краї пелюсток, а також можна вже їх або загинати назовні, або навпаки всередину, або згинати пелюсток по бокам, роблячи його не рівним, а таким, ніби "хвилястим". Залишаємо сохнути на ніч.
9. Останній слой пелюстків також робимо за допомогою більшої форми для пелюсток троянди, і знову проробляємо кроки № 3-6. Покроково фото не робила, бо там пелюстки настільки великі і відігнуті, що на фото зовсім не видно, як я їх загинала. Але принцип той самий. Ось готова квітка, яка виходить в результаті.
Немає коментарів:
Дописати коментар