Інгредієнти
Для дріжджового тіста:
500 г муки
24 г дріжджів (5-6 г сухих дріжджів)
50 г цукру
24 г вершкового масла
200 мл молока
Для начинки:
1 ст. рису
40 г зеленої цибулі
100 г вершкового масла
2 (а краще 3) яйця + 1 яйце для змазування
1/2 пучка зелені
сіль, перець
1. Для дріжджового тіста потрібно спочатку замісити опару. Змішайте дріжджі, цукор, масло і молоко. Дайте підійти 20 хв.
Примітка. Молоко має бути тепле (не гаряче!), а масло кімнатної температури. Після змішування інгредієнтів посудину потрібно накрити рушником або харчовою плівкою і поставити в тепле місце. Це може бути духовка (не нагріта), мікрохвильовка, або звичайна шафа. Бажано протягом тих 20 хв. дверцята не відкривати.
2. Додати до опари муку, добре вимісити тісто, і знову поставити в тепле місце на 1-1,5 год., щоб підійшло (також накрити рушником чи харчовою плівкою).
Примітка. Муку не варто додавати всю одразу. Останні 50-100 г треба залишити, і вимішуючи тісто, дивитися, чи треба ще підсипати, чи ні. По цьому рецепту взагалі було 600 г муки, але знаючи цей прийом, я останні 100 г лишила, і мені їх і не знадобилося. При цьому, тісто все ж було трошки туге. Тому, можливо, варто додавати ще менше муки, ніж 500 г.
3. Ще раз вимісити тісто, і можна начиняти.
4. Для начинки зварити рис і яйця (я варила 3 шт.).
Примітка. Краще взяти неповний стакан рису, інакше його буде трошки забагато, і начинка буде занадто забита рисом).
5. Змішати в глибокій мисці рис, натерті на грубій терці яйця (я яйця нарізала кубиками дуже дрібно - на мою думку, так смачніше), масло (кімнатної температури), зелень, цибулю, сіль і перець.
6. Розкатати тісто, зробити стаканом палянички, і кожну паляничку наповнити начинкою. Я давала дуже багато начинки,і в мене вийшло так, що начинки багато, а тісто тоненьке.
7. Розкласти пиріжки на змазану маслом бритванку, зверху їх змазати яйцем, і пекти при 200 градусів 10-15 хв. (в мене вийшло 13 хв.).
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар