Для цього беремо метр, і міряємо ним довжину коржа, який треба огортати стрічкою. У мене найбільший (самий нижній ярус) мав десь 85 см.
Розкатуємо мастику на дорвжину трошки більше, ніж 85 см (це у моєму випадку).
Тепер за допомогою лінійки (у мене замість лінійки є просто кусочок картону потрібної мені ширини - ширина стрічки залежить від вашого побажання) вирізаємо стрічку. Легенько скручуємо її для того, щоб було зручно перенести на торт, і щоб вона не порвалася.
Змащуємо низ торта по всій довжині білком, і обережно розмотуючи стрічку, "приклеюємо" її. Кінець, що залишився, і який нам не потрібний, відрізаємо ножем. Завжди робіть "шов" стрічки там, де має бути або бантик, або квіти, або якісь інші декорації - тоді його не буде видно.
2. Робимо бантик.
Розкатуємо мастику, прикладаємо ту ж саму лінійку, що й для стрічки, і вирізаємо одну довгу полосу, трошки грубшу за саму стрічку.
Тепер складаємо цю полосу у бантик (як показано на малюнку), підкладаючи з обох сторін скручену фольгу, щоб бантик був об'ємний, і гарно згинаючи краї стрічки спереду. Якщо бантик виявився трошки непропорційний, то можливо занадто довга стрічку, яку ви вирізали - трошки обріжте її.
Загніть також задню частину бантика (що знаходиться на рівні загнутих кінців спереду). Відріжте ще невеликий прямокутник мастики, змастіть його білком і приклей те до бантика. Переверніть бантик у вертикальне положення і покладіть його у холодильник на кілька годин, щоб він добре тримав форму після того, як ви заберете фольгу.
Виріжте ще дві невеличкі полоски ширини вашої стрічки, і з одного боку зробіть на них надрізи, а з іншого - загніть.
Покладіть їх до "шову" стрічки на торті.
Зверху покладіть ваш бантик, щедро змащуючи білком, щоб він добре приклеївся і до стрічки на торті, і до двох інших стрічок.
Немає коментарів:
Дописати коментар